Sportpark Guldeland - Geervliet


Strakke betonplaten van Zwaagstra Beton maken nieuw sportcomplex af

De juiste uitstraling en altijd grip

Sinds deze zomer kunnen de voetballers van voetbalvereniging GHVV’13 eindelijk trainen en spelen op één gezamenlijk sportcomplex. Sportpark Guldeland in Geervliet is de gloednieuwe thuishaven van de vijfhonderd leden van de Zuid-Hollandse fusieclub. Betonplaten van Zwaagstra Beton zorgen voor een veilige ondergrond en geven het sportcomplex een strakke uitstraling.

Gloednieuw sportpark voor fusieclub

In 2013 fuseerden de jeugdafdelingen van voetbalclubs HVV Bernisse uit Heenvliet en PFC uit Geervliet. Twee jaar later volgden de senioren en was fusieclub GHVV’13 een feit. Van een gezamenlijk sportcomplex was op dat moment echter nog niets te zien. De trainingen werden op beide sportparken afgewerkt en ook de thuiswedstrijden werden afwisselend op de beide complexen gespeeld.

Sinds 2020 is daar verandering in gekomen. Deze zomer werd in Geervliet, gemeente Nissewaard, het gloednieuwe Sportpark Guldeland geopend. Het is voor de vijfhonderd leden van GHVV’13 de nieuwe vaste thuishaven, met onder meer drie voetbalvelden en een clubhuis met kantine en kleedkamers.

“Een paar jaar geleden was dit nog een maagdelijk terrein,” herinnert Floor Groeneveldt van aannemingsbedrijf Antea Group zich. Op de dag dat vrijwilligers van fusieclub GHVV’13 de laatste hand aan het spiksplinternieuwe Sportpark Guldeland in Geervliet leggen, bekijkt de projectmanager trots het eindresultaat. “Drie voetbalvelden, waarvan twee met kunstgras, een clubgebouw met kantine en kleedruimten, terrassen en buitenterreinen en een grote parkeerplaats,” somt hij op. “Een architect ontwierp het complex, wij voerden zijn plannen uit. Op het clubhuis na komt alles van onze hand: de velden inclusief drainage, de verlichting, het hekwerk en ga zo maar door.”

Door de richtingloze antislipstructuur van de betonnen bestrating kun je hier onder alle weersomstandigheden veilig lopen

Continue aanvoer

Op het gehele sportpark liggen betonplaten van Zwaagstra Beton. “Voor de uitstraling is gekozen voor platen van twee bij een meter,” licht Groeneveldt toe. “Dat oogt het mooiste. De toplaag is voorzien van een richtingloze antislipstructuur. Zo is het onder alle weersomstandigheden veilig om hier te lopen.”

Het leveren en leggen van de grote hoeveelheid platen was een project op zich. “Ze liggen vrijwel overal, ook rondom de velden. Van oktober 2019 tot en met januari dit jaar werden er continu betonplaten door Zwaagstra Beton aangevoerd. Iedere week werd er geleverd. Zodra Zwaagstra een partij klaar had, werden de platen gebracht. Er zijn niet veel leveranciers die dat op zo’n korte termijn en met deze hoge snelheid kunnen.”

De naden tussen de platen zijn gekit. Zo groeit er geen onkruid tussen en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

Eenvoudig onderhoud

Betonplaten met grip

Vrijwel op het gehele sportcomplex liggen betonplaten van Zwaagstra van 2 bij 1 meter. Rondom de kunstgrasvelden liggen platen van 2 bij 2 meter. Alle platen zijn 14 centimeter dik.

De platen zijn voorzien van een toplaag met richtingloze antislipstructuur (RAS) en bieden daardoor veel grip. Zelfs bij natte omstandigheden worden de platen niet glad.

Naast platen van twee bij een meter werd in overleg met Zwaagstra Beton besloten ook een ander formaat platen te gebruiken. “Rondom de kunstgrasvelden liggen betonplaten van twee bij twee meter,” vertelt Groeneveldt. “Die zijn twee keer zo groot en daardoor heb je er minder van nodig. Bovendien heeft Zwaagstra in die maat altijd veel exemplaren op voorraad, waardoor onze planning niet in gevaar kwam. Esthetisch kan het rondom de velden prima en het kwam ook nog eens goed uit. Het hekwerk staat namelijk op de platen. Tussen het kunstgras en het hek ligt vijftig centimeter beton. Dat is ideaal voor het onderhouden van de grasmat. Zo raak je met de borstel niet het hekwerk. De overige anderhalve meter van de plaat ligt buiten het hekwerk.”

Alle naden tussen de platen werden gekit. Groeneveldt: “Eerst werd er foam tussen de platen gespoten en daarna zijn ze afgekit. Zo groeit er geen onkruid tussen en kun je de bestrating gemakkelijk schoonhouden. Er zitten ook geen hijsogen in de platen. Ze werden met een zuignap op de juiste plek gelegd. Dat ging snel en soepel.”

Zwaagstra Beton zegt het eerlijk als er iets niet mogelijk is

Eerlijk en duidelijk

De samenwerking met Zwaagstra Beton verliep vlekkeloos. “We werken vaker met ze samen en ook deze keer ging het vanaf het begin goed. De platen zijn van uitstekende kwaliteit en Zwaagstra communiceert duidelijk,” noemt Groeneveldt als grootste voordelen. “Ze houden zich aan de beloofde levertijden en zeggen het eerlijk als iets niet mogelijk is. In dat geval zoeken ze samen met ons naar een oplossing. Dat werkt heel prettig.”

Zwaagstra Agri/Infra catalogus


Zwaagstra biedt met haar betonproducten draagvlak voor ondernemers. Wij helpen u uw bedrijfsdoelen te realiseren. In onze AGRI- en INFRA catalogus treft u een totaaloverzicht van onze betonplaten, keerwanden, silowanden en goten.

Vraag via onderstaand formulier de catalogus naar keuze aan en ontvang deze direct in uw mailbox.